h

Niet in Mijn Naam

22 april 2016

Niet in Mijn Naam

Het kabinet heeft besloten om 'precisie' bommen te gooien op Syrië. Maar hoe precies zijn deze bommen nou? In december werd het dorpje Al-Khan gebombardeerd door Amerika, omdat daar veel IS strijders zouden zitten. Maar naast de IS strijders wonen er ook nog zo'n 100 boeren, waarvan er 42 zijn omgekomen bij de bombardementen (NRC, T. Beemsterboer, 9 februari 2016).

Door middel van een spel probeerden de ROOD jongeren op straat te visualiseren dat deze precisie bommen dus helemaal niet zo precies zijn! Er kan zomaar een school of een ziekenhuis geraakt worden met alle gevolgen van dien.

ROOD Amsterdam spreekt zich uit tegen het besluit van het kabinet om Syrië te bombarderen. Sluit jij je aan? ‪#‎nietinmijnnaam‬

Reactie toevoegen

U bent hier