h

Nieuws van de afdeling

1 mei 2017

Belastingzuigers wel een feestdag maar onze eigen arbeiders niet?

De “dag van de arbeid” moet een officiële feestdag worden

Lees verder
19 april 2017

Huurders winnen: Huisjesmelker wordt aangepakt!

De huurcommissie heeft de huurders van de Kortenarstraat in het gelijk gesteld. Verhuurder Y.M. Bouwman moet het versleten schilderwerk, stuc- en pleisterwerk en de krakende traptreen aanpakken. De huurders krijgen tot het herstellen van de gebreken een huurverlaging. 

Lees verder
1 april 2017

Stadsbestuur wil huisjesmelkers harder aanpakken

Het stadsbestuur wil hardere maatregelen instellen tegen vastgoedeigenaren die zich gedragen als huisjesmelker. Dat kondigt het college aan in antwoord op vragen van de SP-fractie over de uitslag van de verkiezing van de huisjesmelker van het jaar van ROOD, jong in de SP. SP-raadslid Erik Flentge: “Goed dat het stadsbestuur dit aankondigt. Huisjesmelkers moeten we ook in hun portemonnee raken zodat hun slechte gedrag niet langer lonend is.”

Lees verder
14 maart 2017

Runner up Huisjesmelker van het jaar verkiezing

Vorige week boden wij Yvonne Bouwman, een huisjesmelker in de Baarsjes, een mislukte taart aan voor de tweede plek van de Huisjesmelker van het jaar verkiezing. Yvonne verleent halve services en gedraagd zich niet netjes tegenover haar huurders, om deze redenen verdient zij een 'taart'. Bij deze uitreiking werd de deur helaas snel dichtgeslagen maar gelukkig waren we nog net op tijd met de confetti. Het juryrapport hebben we door de brievenbus naar binnen gedaan, dan kan ze die nog rustig lezen! 

Lees verder
2 maart 2017

Soner Sari is huisjesmelker van het jaar 2017

ROOD, jong in de SP heeft huisbaas Soner Sari van woningcomplex HiCondo te Amsterdam gekozen tot ‘Huisjesmelker van het Jaar 2017’. Sari weigerde zijn pand fatsoenlijk op te leveren, doet nauwelijks aan onderhoud en intimideert en bedreigt zijn huurders. ROOD-voorzitter Merel Stoop: “Vooral zijn intimidatie gaat erg ver: hij laat huurders zwijgcontracten tekenen en is zelfs veroordeeld voor het fysiek mishandelen van een van zijn huurders.”

Foto: SP
Foto: SP
Lees verder
10 februari 2017

Samen tegen discriminatie

ROOD Amsterdam voerde samen met Sadet Karabulut actie tegen discriminatie.

Foto: SP
Lees verder

Pagina's

U bent hier